Skip to content

Executeur

Wilt u een professioneel executeur benoemen voor uw nalatenschap?

Maar heeft u geen idee wie dit kan doen? Teeling Erfzaken in uw testament als executeur en wij zorgen dat de afwikkeling verloopt zoals u het wilt. Een executeur is iemand die op verzoek van de overledene zorgt voor de afwikkeling van zijn nalatenschap. De benoeming van de executeur is in de wet geregeld. U kunt een executeur alleen maar benoemen in uw testament. Wettelijk gezien moet een executeur de nalatenschap afwikkelen. Dit betekent dat een executeur de goederen en bezittingen in kaart moet brengen én de schulden hiervan moet betalen. U kunt meerdere personen aanwijzen als executeur, ieder met een eigen functie.

Er zijn drie soorten executeurs met ieder zijn eigen bevoegdheden. Deze worden aangeduid met sterren:

61TEELING_ERFZAKEN_star0

Begrafenis Executeur

61TEELING_ERFZAKEN_star20

Beheer Executeur

61TEELING_ERFZAKEN_star30

Executeur afwikkelingsbewindvoerder

De meest voorkomende is de beheer executeur. Een beheer executeur en een executeur afwikkelingsbewindvoerder zijn verantwoordelijk voor het beheren van de goederen van de nalatenschap en het voldoen van de schulden. De executeur afwikkelingsbewindvoerder is daarnaast ook beschikkingsbevoegd.  In principe kunt u iedereen benoemen als executeur. Zo kunt u ervoor kiezen om uw partner of vriend(in) aan te wijzen. U kunt er ook voor kiezen om een professionele executeur te benoemen. Het voordeel van een professionele executeur is dat de executeur emotionele afstand kan nemen en dat de executeur weet hoe hij moet omgaan met complexe juridische- en fiscale omstandigheden. Teeling Erfzaken is aangesloten bij de Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX)

Bent u op zoek naar een executeur die kennis van zaken heeft en oog heeft voor familieverhoudingen neem dan nu vrijblijvend contact op met Teeling Erfzaken voor een eerste kennismakingsgesprek bij mij op kantoor of thuis in uw vertrouwde omgeving.

Complete ontzorging
voor uw nalatenschapsafwikkeling

Kantoortijden

U kan een afspraak maken bij mij op kantoor of ik kan langskomen bij u thuis. 

Neem gerust contact met ons op

Wij maken graag kosteloos en vrijblijvend kennis met u

072 – 78 51 328
06 – 19 90 25 80